لطفاً گوسفند نباشید!

رابرت کیوساکی در کتاب خود مثال جالبی از آموزش و پرورش می زند ؛ او می گوید شما فرض کنید که سیبی جلویتان بگذارند و به شما به اجبار بگویند که باید این سیب را بخورید ، در صورتی که نه شما سیب دوست دارید و نه آن سیب برای شما خاصیتی دارد. سپس که آن سیب را خوردید ؛ می گوید باید دست بر دهان کنید و آن سیب را بالا بیاورید ؛ شما هم می مانید که چرا آن سیب را که با آن همه مصیبت خوردم؛  حالا باید بالا بیاورم.  ولی در جواب می گویند ما باید بفهمیم که تو چه قدر سیب خورده ای ؛ بعد که سیب را بالا آوردی اگر زیاد و خوب بالاآوردی نمره بیست می دهند و می گویند که آفرین و اگر کم بالاآوردی باید دوباره بخوری . در صورتی که این سیب نه خاصیتی برای شما جذب می کند و نه از روی علاقه این کار را می کنید. و تو همچنان مبهوت می مانی که این چه سیستم سنجشی است . حال اگر به جای آن سیب ؛ مطالب آموزشی درسی مان را بگذارید می فهمید که نظام آموزشی درسی ما چگونه است! با تنبیه شما را مجبور می کند که مطالبی را از درس حفظ کنید؛ در صورتی که این مطالب در زندگی تقریبا هیچ کمکی به شما نمی کند ؛ پس از حفظ کردن آن با هزار مشقت(کتاب آموزش، کلاس آموزشی ، شهریه مدرسه) می گوید حالا این مطالب را بر روی کاغذ بنویس تا من مطمئن شوم که تو حفظ کرده ای و دروغ نمی گویی . پس از نوشتن آن روی کاغذ و بعد از اینکه مطمئن شد که تو مطالب را به خوبی حفظ کردی یک بیست به تو می دهد و تو خوش حال ، فارغ التحصیل می شوی و بعد از چند سال همه آن ها یادت می رود زیرا برای تو کاربردی نداشته و تمام پول و وقت و ذهنت به هدر رفته. آموزش و پرورش ما  بیشتر ازینکه ، آموزش و یادگیری باشد؛ آزمون حافظه است و می خواهد حافظه شما را در دوازده سال بسنجد و چه قدر مطلب در ذهنتان می ماند!!!
علاوه بر مطلب بالا در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دو اصل یعنی اصل 3 و اصل 30 قانون اساسی وجود دارد که دولت را مم کرده که آموزش و پرورش رایگان در دسترس عموم باشد ، یعنی به طور مساوی دولت به همه دانش آموزان سرویس بدهد؛ ولی وقتی در مدرسه غیر دولتی سالیانه چهل میلیون شهریه می گیرند و دانش آموزان را فرانسه و برزیل می برند، برای هر دانش آموز یک اسب اجاره می کنند، در هفته ، دوبار دانش آموزان را اردو می برند ، بهترین مدرّسان کنکور به دانش آموزان درس می دهند و. در واقع دارد به ما دانش آموزان این را القا می کند که هر کس پول بیشتری داشته باشه بهترین معلم را دارد ، بهترین امکانات را دارد، بهترین رتبه کنکور را دارد و در نهایت بهترین رشته دانشگاه و بهترین شغل در آینده و اگر کسی صرفا پدر پواداری نداشت نباید درس بخواند چون که درس خواندن برای پولداران است نه بی پول ها!!!!
در سال پیش طبق مصوبه آموزش و پرورش 90 درصد مدارس دولتی شهر تهران هیئت امنایی شد صرفاً به این دلیل که پول بیشتری از دانش آموزان بگیرند ، یعنی کلاً اعتقادی به آموزش و پرورش رایگان ندارند و علناً دو اصل قانون اساسی را نقض می کنند.
پارسال آموزش و پرورش اعلام کرد که مدارس دولتی ده هزار میلیارد تومان شهریه گرفتند یعنی دو برابر بودجه کل آموزش عالی این حرف با آموزش و پرورش رایگان چه تناسبی دارد.
آقای محسن حاجی‌میرزایی؛ وزیر آموزش‌وپرورش در نشست خبری با رسانه‌ها خبر داد که بودجه پیشنهادی این وزارتخانه برای سال 99، 73 هزار میلیارد تومان است اما دولت رقم 54 هزار میلیارد تومان را در نظر گرفته است یعنی 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارند.
دولت هر وقت کسری بودجه داره از آموزش و پرورش تامین می کنه این در حالی است که بودجه نهاد ریاست جمهوری 124 درصد افزایش یافته و از 12 میلیارد تومان به 300 میلیارد تومان افزایش داشته.
همچنین طبق گفته دولت، بودجه آموزش و پرورش 50 هزار میلیارد است که طبق گفته معاون پشتیبانی و توسعه وزارت آموزش و پرورش؛ 94 در صد از کل بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و دستمزد می شود و هزینه سرانه دولت برای هر دانش آموزش 25 هزار تومان است!!!
یعنی اندازه پول توجیبی یک هفته خود دانش آموز هم دولت هزینه نمی کنه و از آن طرف طبق گفته رئیس کل زندان های ایلام هزینه یک روز زندانی 120 هزار تومان است که در سال 54 میلیون می شود ، دولت برای یک زندانی که در آینده کشور هیچ نقشی ندارد 54 میلیون هزینه می کند و برای یک دانش آموز که آینده مملکت را می سازد 25 هزار تومان، این اگر ذبح عدالت نیست پس چیست!!  

طبق آمار نفرات برتر کنکور 73 درصد از سمپاد و 14 درصد از غیرانتفاعی و 13 درصد از نمونه دولتی هستند و از این میان سهم مدارس دولتی صفر است، یعنی هر کسی که پول بیشتری داشته باشد رتبه کنکور بهتری دارد و مدارس دولتی که برای قشر ضعیف جامعه هستند عملاً هیچ درصدی در این میان ندارد و این یعنی یک فاجعه !!
در کشور ما 23 نوع مدرسه وجود دارد و این خود یک نوع رکورد است زیرا کشور های پیشرفته مثل آمریکا فقط یک نوع مدرسه دارد و آن هم دولتی است، زیرا عقیده دارند که با تفکیک دانش آموزان بهتر ؛ امیدی برای درس خواندن دانش آموزان عادی نمی ماند و و باعث منزوی شدن دانش آموزان می شود و به پیشرفت کشور ضربه می زند، چون بسیاری از دانش آموزان با استعداد در همین مدارس عادی هستند، ولی دولت ما هیچ توجهی به این معضلات نمی کند!

سرانه هزینه دولت برای یک معلم در ایران زیر هزار دلار است این در صورتی است که در ترکیه ١٠٣٠٠دلار آفریقای جنوبی ٧٢٧۴ دلار- امارات ۵٧ هزار دلار- ژاپن ۴٢ هزار دلار- سوئد ۴٩ هزار دلار -کره جنوبی ٢٠٧٠٠ دلار- مای ٨۴٠٠ دلار و هند ١٣٧١ دلار است ؛ همچنین سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص ملی ایران حدود ۲ تا ۳ درصد؛ ترکیه ۴.۴ درصد؛ عربستان صعودی ۵.۶ درصد؛ افغانستان ۳.۱ درصد؛ دانمارک ۸.۷ درصد؛ سوئد ۷.۷ درصد است و میانگین هزینه دولت برای هر دانش آموزان در  امریکا 5 هزار دلار ، سوئد 9 هزار دلار ، سوئیس 12 هزار دلار در صورتی که ایران در این میان  25 هزار تومان است و این یعنی فاجعه ای وصف ناپذیر ولی جالبتر آنکه با این حال باز آموزش و پرورش ما طلبکارانه می گوید که زیاد هزینه می کنیم.
کاش فرزندان مسئولین ما هم در ایران درس می خواندند تا کمی از مشکلات ما آگاه بودند ؛ آقای رئیس جمهوری کمی به ما هم توجه کن. 


رهبری در مورد مدارس غیر دولتی (سال 66)می گوید:
«ما به
ھیچ وجه طرفدار این نیستیم که کسانی بیایند فقط به صرف اینکه پولدارند، یک مدرسه تشکیل بدهد، خودشان اداره کنند، خودشان ت گذاری کنند، به ھیچ وجه ما این را تأییدنمی کنیم. اگر بنا شد به آموزش و پرورش به عنوان دکان، به چشم یک وسیله‌ سودبخش و سودده نگاه بشود، یقیناً فسادآمیز و فسادانگیز خواهد بود. محیط آموزش و پرورش را فاسد می‌کند، ارزش و اعتبار علم را از بین می‌برد» (12/2/1366)
جالب تر آنکه در لایحه مدارس غیردولتی سال 95 ، مطالب جالبی آمده از جمله اینکه در تبصره یک این لایحه آمده که هزینه مجوز تائسیس مدارس غیر دولتی دویست هزار تومان است که به حساب دولت واریز می شود، همچنین در ماده 10 آمده بانک ها موظفند تا 50 درصد کل هزینه مدارس غیر دولتی را وام بدون ربا بدهند!!!! همچنین در ماده 13 دولت موظف است تا 50 درصد از سرانه هزینه یک دانش آموز را در مدارس غیردولتی بدهد و همچنین در ماده 19 آمده که مدارس غیر دولتی از هر گونه عوارض و مالیات معاف هستند و در ماده14 آمده مدارس غیر دولتی می توانند از سازمان ها و نهاد های حکومتی و وزارت آموزش و پرورش و همچنین از موسسات خیریه پول بگیرد و هزینه مدرسه کند!!

یعنی بهترین کاسبی همین مدرسه ساختن است که از مالیات و عوارض معافی هستی جالب آنکه به تولیدی ها ورشکسته وام بدون ربا نمی دهند ولی به شما میدهند، 50 درصد سرانه هزینه دانش آموز هم می توانی از دولت بگیری ، کل هزینه برای مجوز گرفتن هم دویست هزار تومان است که از یک ساندویچی ارزان تر است، بعد از تائسیس مدرسه هم هر کاری دوست داشتی می توانی انجام بدی.

یعنی برای مدارس دولتی که قشر ضعیف جامعه هستن هیچ یک از این تسهیلات وجود ندارد ولی برای مدارس غیر انتفاعی که قشرپولدار هستند تسهیلات ویژه ای می دهند و این یعنی ذبح عدالت در آموزش و پرورش.

 

محمدرضا صادقی نیا

لطفا نظر دهید و اشتراک گزارید.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آموزش ,هزار ,دانش ,پرورش ,مدارس ,دولت ,دانش آموزان ,هزار دلار ,میلیارد تومان ,هزار میلیارد ,هزار تومان ,هزار میلیارد تومان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

"وَقَلِیلٌ مِنْ عِبَادِیَ الشَّکُورُ" صندوق قرض الحسنه امام علی (علیه السلام) www.andishmandproject.com Soverign natec Hiprage DaneshIran ارتودنسی محتسب